TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE TREŠNJE

 

prof. dr Radisav Blagojević

master inž. Vladimir Božić

 

Sadržaj
Predgovor
Uvod
Poreklo, značaj i rasprostranjenost
Podloge za trešnju
                Generativne podloge
                Vegetativne podloge
Sorte trešnje
                Sorte  za proizvodne zasade – vodeće
                Sorte za proizvodne zasade – prateće
                Lokalne sorte
                Perspektivne sorte
                Izbor sorte trešnje
Morfološko-biološke osobine trešnje
                Biologija cvetanja trešnje
Ekološki uslovi za gajenje trešnje
Agrotehnika trešnje
                Formiranje krune
                Nega trešnje u uzgojnom periodu
Nega trešnje u punoj rodnosti
Zaštita trešnje od bolesti i štetočina
                Bolesti trešnje
                Štetni insekti trešnje
                Pucanje pokožice ploda
                Viroze trešnje
Određivanje zrelosti i skladištenje trešnje
Berba trešnje
Ekonomičnost proizvodnje trešnje
Literatura

 

Preuzmite brošuru "TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE TREŠNJE"

 

***********************************************************

**********************************************************
JAVNI POZIV ZA UVOĐENJE STANDARDA
Krajnji rok za podnošenje prijava je 31.12.2015.
*********************************************************
REZULTATI KONKURSA ZA OPREMU
I MEHANIZACIJU

(Rezultati se odnose na konkurs koji je
bio otvoren
do 31. decembra 2014. godine)
*******************************************************
LISTA KORISNIKA SUBVENCIJA
ZA PODSTICAJNA SREDSTVA

 

****************************************************
ANALIZA VREDNOSNIH LANACA
sektora koštičavog i jagodičastog voća u južnoj Srbiji
*************************************************
CENE POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA
NA ZELENIM I KVANTAŠKIM PIJACAMA

(link ka STIPS bazi podataka)
************************************************** 
Poseta ambasadora Kraljevine Danske
i ministra poljoprivrede šumarstva
i vodoprivrede Republike Srbije
****************************************************************** 
BROŠURE O TEHNOLOGIJI PROIZVODNJE:

   * Jagode
* Šljive
* Maline
* Višnje
* Borovnice
* Trešanje
* Kupine

OSTALE BROŠURE:

* Navodnjavanje voćnjaka
* Rezidba drvenastog i jagodastog voća
* Berba i tretiranje voća posle berbe
 * Nega, berba i prerada šumskog voća
 * Tuneli, plastenici i staklenici
 * Zaštita voćnjaka od grada i mraza
 
Zaštita voćaka i pravilna upotreba pesticida
 *
Mineralna i organska ishrana voćaka
 *
 Tehnologija prerade voća
 * Tehnologija sušenja voća
 * Mehanizacija u voćarstvu